ASSEN - De anonieme bedreiger van een Drentse officier van justitie heeft zich gemeld. Dit meldde justitie woensdag. Hij is verhoord en heeft in een gesprek met de betreffende officier zijn excuus aangeboden. Voor justitie is de zaak hiermee uit de wereld.

De man reageerde op de website van de regionale omroep RTV Drenthe op het vastzetten van de 52-jarige werfeigenaar uit De Punt.

De werfeigenaar zit vast omdat hij volgens justitie geknoeid heeft met de meterkast en daardoor schuld zou hebben aan de brand die afgelopen mei op de scheepswerf ontstond. Bij die brand kwamen drie brandweerlieden om het leven.

Adres

De man vroeg op de website van RTV Drenthe naar het adres van de officier. Ook kondigde hij aan dat een onlangs gehouden protestactie in Eelde nog maar het begin is.

Justitie wilde de man spreken omdat dergelijke uitlatingen in een gevoelige kwestie als De Punt als opruiend en bedreigend gezien kunnen worden. Omdat de omroep de informatie niet wilde vrijgeven, werd het door justitie officieel opgeëist.