AMSTERDAM - De website van de Gaykrant is van zondagavond tot maandagochtend in handen geweest van een actiegroep die zich 'Homo's tegen censuur' noemt.

Bezoekers die bijvoorbeeld drie keer klikten op een nieuwsbericht stuitten op een spamfilter van de Evangelische Omroep, andere links kwamen uit op nieuws en informatie uit gereformeerde hoek.

In een mail aan de Gaykrant-site zeggen de 'krakers' maandag verontruste liberale homo's te zijn die tegen een 'censuurknopje' ageren.

Gescand

Via een nieuwe button op de website kunnen bezoekers op een webpagina komen waar ze reacties op discussies kunnen plaatsen. De reacties worden gescand op discriminerende opmerkingen ten aanzien van christenen. Volgens hoofdredacteur Henk Krol is dat gebeurd na ongewenste opmerkingen over 'christenhonden' en dergelijke.

'Christenlobby'

De actiegroep vindt dat de redactie van site zich voor het karretje van de 'christenlobby' heeft laten spannen na een discussie over christenhomo's.

Religieuze terreur

"Wij roepen de redactie met klem op om haar principes (opnieuw) gestand te doen houden, en niet te zwichten voor de religieuze terreur welke ons land thans overspoelt en die deze keer absoluut niet uit islamitische hoek afkomstig is", aldus de actiegroep.

De site gk.nl is inmiddels weer in handen van de redactie.