Sinds deze week zijn er in de VS netwerk-adapters te koop voor de Playstation 2. Sony is daarmee de eerste consolefabrikant (naast Microsoft en Nintendo) die het mogelijk maakt om via de spelcomputer op internet te komen. Voor veertig dollar krijgen spelers toegang tot een netwerk van Sony waar een aantal games online gespeeld kunnen worden. Dit meldt Emerce.
Emerce

Xbox van Microsoft gaat later dit jaar online, met andere opzet dan het Sony netwerk. Zo zal het bij de Microsoft dienst niet mogelijk zijn om door uitgevers zelf gameservers te laten opzetten. Hoeveel de uitgevers voor deze servers willen gaan vragen is bij Sony overigens ook vrij.

Een ander opvallend verschil is dat de netwerk-adapter van Sony zowel 56k-modems als breedband-verbindingen ondersteunt. Xbox zal enkel breedbandverbindingen ondersteunen. Deze adapter zit echter al in de Xbox ingebouwd en er hoeven dus geen extra kosten gemaakt te worden om online te gaan.

Wanneer de netwerk-adapter van Sony in Europa zal worden verkocht en hoeveel deze adapter hier moet gaan kosten is nog niet bekend.

/NET'Oorlog' tussen Sony en Microsoft duurt voort