AMSTERDAM - Het Platform Internet voor Alledag met als voorzitter prins Willem-Alexander stopt voortijdig zijn activiteiten. Of dit te maken heeft met andere bezigheden van de prins of zijn aanstaaand vaderschap kon voorlichter Frans van Drimmelen van de stichting niet bevestigen. Op 27 juni is er een afscheidsbijeenkomst voor betrokken organisaties.

Het platform bestaat sinds mei 2001 toen de prins de eerste drie projecten presenteerde: duurzame landbouw, WAP-informatie voor de thuiszorg, en een virtuele marktplaats voor leermiddelen. Het platform was bedoeld voor kleinschalige projecten die door andere instanties niet geholpen werden. In juli staat nog wel de lancering van een reeds bekritiseerd project voor bescherming van burgers tegen commerciële e-mail gepland, de stichting Spaarpost, maar dit gaat volgens Van Drimmelen gewoon door.

Verwijderd

Volgens Van Drimmelen is de stichting "aan zijn eigen succes ten onder gegaan", nu er in plaats van de geplande 6 al 10 projecten zijn opgeleverd. Bij de stichting wordt de telefoon niet meer beantwoord. Als coödrinator staat nog op de site vermeld ex-Unileverman Huib Vigeveno. Een aantal pagina's met informatie over de bestuursleden, meest captains of industry maar ook bekende ICT-ers als Ben Verwaayen, Jeroen Mol en Michiel Westermann, zijn al van de site verwijderd.