AMSTERDAM - De pc is nog altijd het populairste platform voor het spelen van computerspelletjes. Gamers met een console besteden daarentegen wel meer tijd aan de spelletjes.

Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Forrester. Van 14 duizend ondervraagde Europeanen zei 72 procent wel eens een computerspel te spelen. De pc wordt daarvoor gebruikt door 60 procent van de respondenten, terwijl een derde op een aparte spelcomputer speelt. 27 Procent speelt op de mobiele telefoon.

Hoewel kleiner is de markt van consolegebruikers voor de gameindustrie wel aantrekkelijker: zij geven meer geld uit aan computerspelletjes en brengen meer tijd door achter het apparaat.

Verschillen

Wel zijn er grote onderlinge verschillen tussen gebruikers van verschillende spelcomputers. Zo zijn gamers met Nintendo's Wii in het algemeen 'gewoner' dan eigenaren van andere consoles, zoals de Playstation 3 van Sony. Hun gemiddelde leeftijd is 33, en mannen (56 procent) vormen slechts een kleine meerderheid.

Voorlopers

Gebruikers van de Playstation 3 daarentegen zijn voorlopers in het gebruik van nieuwe media. Tweederde van de PS3-bezitters gebruikt het apparaat ook om Blu-ray-films, dvd's of gedownload materiaal op te bekijken.