DEN HAAG - Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken vindt de tarieven, die Nederlandse telecombedrijven rekenen voor sms'en in het buitenland, nog steeds aan de hoge kant.

Dat staat in een brief hij maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Sinds de kritiek die telecomtoezichthouder Opta begin deze maand leverde op de tarieven voor sms'en in het buitenland, heeft een aantal bedrijven een deel van de sms-kosten verlaagd. Heemskerk is echter nog niet geheel tevreden.

Regulering

De belangrijkste tekortkoming vindt Heemskerk dat de standaardtarieven niet gewijzigd zijn. "De komende tijd zal op Europees niveau worden bezien of de verlagingen voldoende zijn of dat Europese regulering toch nodig is", aldus Heemskerk.

Klanten van T-Mobile kunnen sinds kort de optie T-Mobile Grenzeloos bij hun abonnement nemen. De prijs van een sms in de Europese Unie gaat dan van 0,50 euro naar 0,36 euro.

Vakantiebundels

Bij KPN kunnen klanten, net als een jaar geleden, diverse vakantiebundels kopen, waarna het tarief 0,25 (voor het jongerenmerk Hi) of 0,33 euro (voor het merk KPN) is. Het standaardtarief voor prepaidklanten bedraagt 0,75 euro.

Vodafone brengt de tarieven voor sms'en in het buitenland per 1 juli omlaag van 0,42 euro naar 0,29 euro voor klanten met Vodafone Passport.