AMSTERDAM - Het Amsterdamse PvdA-deelraadslid Rita Mungra heeft aangifte gedaan tegen de website Geenstijl.nl vanwege een discriminerende reactie die op de site heeft gestaan.

Dat meldt de website dinsdagavond.

Een medewerker van de site heeft zich op een politiebureau moeten verantwoorden voor reacties die in 2006 op de site werden geplaatst. De andere aangiften zouden volgens Geenstijl afkomstig zijn van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI).

VOC-mentaliteit

Deelraadslid Mungra zou zich opgewonden hebben over een artikel op de site over protesten van Surinaamse organisaties over de uitspraak van premier Balkenende over de VOC-mentaliteit.

Zij zou zich bovendien hebben gestoord aan een aantal reacties die door lezers onder de redactietekst waren geplaatst. Hiervan deed zij aangifte bij het MDI. Deze bestempelde vijftien reacties als "racistisch" en schakelde de politie in.

Informatie

Volgens Geenstijl is deze gang van zaken juridisch onjuist. Het MDI had eerst contact moeten zoeken met de websitebeheerder alvorens de informatie door te spelen aan justitie.

"Als het MDI ons hier op had geattendeerd, hadden wij onmiddellijk actie ondernomen," stelde de website in een verklaring.

"Deze uitlatingen zijn inderdaad in strijd met onze huisregels." Bovendien verbaast het de redactie dat het MDI de aanklacht pas na twee jaar indient.