AMSTERDAM - De advertentieovereenkomst met concurrent Google heeft de onrust bij Yahoo niet kunnen stoppen. Een gestage stroom toonaangevende medewerkers verlaat het internetbedrijf.

Volgens de New York Times hebben donderdag opnieuw drie hooggeplaatste Yahoo-medewerkers hun vertrek aangekondigd. Het gaat om afdelingingshoofden Qi Lu, Vish Makhijani en Brad Garlinghouse. Die laatste is onder meer verantwoordelijk voor de mail- en chatdienst van het bedrijf, en voor fotosite Flickr.

Ook de oprichters van Flickr, het echtpaar Caterina Fake en Stewart Butterfield, maakten vorige week bekend dat ze Yahoo verlaten. Tegelijkertijd zegde Jeremy Zawodny, een belangrijke ontwikkelaar, zijn baan bij Yahoo op.

Geen vertrouwen

Analisten menen dat de uitstroom er op duidt dat topman Jerry Yang steeds geïsoleerder staat binnen de geplaagde onderneming. Kennelijk hebben zijn naaste medewerkers geen vertrouwen meer in Yangs strategie, aldus een van heb tegenover de krant.

Yang en zijn bestuur staan onder grote druk van aandeelhouders sinds het bedrijf eerder dit jaar een bod van 47,5 miljard dollar van Microsoft van de hand wees. Boze beleggers onder leiding van miljardair Carl Icahn willen het bestuur van Yahoo op de aandeelhoudersvergadering op 1 augustus naar huis sturen.

Aandeelhouders

Een van Yahoo's aandeelhouders, investeringsfonds Mithras Capital, heeft Microsoft donderdag opgeroepen zich rechtstreeks tot beleggers te richten met een bod op de zoek- en advertentieactiviteiten van Yahoo, bericht de Wall Street Journal. Microsoft trachtte, na het stuklopen van de volledige overname, dat onderdeel van de onderneming te kopen voor zo'n 9 miljard dollar, maar kwam er met de huidige bedrijfsleiding niet uit.

In plaats daarvan sloot het bedrijf een overeenkomst met Google, dat voortaan advertenties gaat verkopen op het netwerk van Yahoo.