AMSTERDAM - Er komt geen IE 6 voor de Mac. Microsoft stopt met het ontwikkelen van nieuwe Mac-versies van de browser Internet Explorer. Vanwege het succes van Apple's eigen browser, Safari, zal Microsoft zich niet meer bezig houden met nieuwe updates voor de Mac-versie het internetprogramma.

"Het is geen verrassende zet", zegt Rob Helm van Microsoft volgens Breaking News.ie. Meer dan negentig procent van de internetgebruikers heeft Internet Explorer, aldus Helm. De Mac-gebruikers, nog geen vijf procent van alle internetters, heeft Microsoft niet nodig. "Daarbij belooft Safari een goed alternatief voor de Mac te worden."

Jessica Sommers, product manager voor de Macintosh Business Unit van Microsoft, zegt dat het logischer is voor Mac-gebruikers om Safari te gebruiken. "Safari is een beter antwoord voor Mac-gebruikers", zegt ze op News.com. Alhoewel het programma nog getest wordt, is de browser veelbelovend vanwege de snelheid en sommige snufjes. Behalve twee kleine upgrades zal Internet Explorer 5 de laatste versie zijn die voor de Mac ontwikkeld wordt, aldus Sommers.

Dit betekent volgens Sommers niet dat er een breuk tussen Microsoft en Apple is. "Onze relatie is zo sterk als altijd", zegt ze. "Microsoft zal andere software blijven ontwikkelen voor de Mac, waaronder een nieuwe versie van Office en van Virtual PC."