AMSTERDAM - De strijd tussen de drie spelcomputers -GameCube, Playstation 2 en Xbox- bereikt deze dagen het hoogtepunt. Waarschijnlijk zullen volgende week ongeveer 100 miljoen Amerikanen een spelcomputer hebben. Dat voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Jupiter.

De grootste groep blijkt de al bestaande consolebezitters te zijn, want daarvan schaft bijna de helft voor de feestdagen een nieuwe spelcomputer aan, zo schrijft de Telegraaf maandag.

De gamers moeten een keuze maken uit de PlayStation 2 die Sony vorig jaar op de markt bracht en de vorige maand gelanceerde Xbox van Microsoft en de GameCube van Nintendo.Vooral de prijs van de spelcomputer en het aantal exclusieve games zal de doorslag geven bij de aankoop van een spelcomputer.

De drie console-concurrenten zullen elkaar dan ook proberen af te troeven met exclusieve populaire games. In Europa verschijnen de Xbox en de GameCube in de loop van volgend jaar op de markt.

/NETGamefabrikanten zien brood in vrouwenNintendo Gamecube in Amerikaanse winkelsMicrosoft lanceert Xbox in de VSSony verlaagt prijs van PlayStation 2Bijna 1 miljoen Playstations 2 verkocht in drie dagenJapanners dagen in rij voor Playstation2