AMSTERDAM - Wie wil weten wat er in de buurt allemaal gebeurt, kan dat sinds kort in een oogopslag zien op NUkaart.nl, een uitbreiding van nieuwssite NU.nl.

Op NUkaart.nl geven ballonnetjes aan welke nieuwsberichten van NU.nl zich waar afspelen. Ook foto's van dochtersite NUfoto.nl, en berichten van sociale nieuwssite NUjij.nl zijn via de kaart te bekijken. Daarnaast biedt de site de lokale weersverwachting, verkeersinformatie en misdaadstatistieken.

Interessante dimensie

Gebruikers krijgen zo door in te zoomen op hun woonplaats een snel overzicht van wat zich afspeelt in hun directe omgeving. Hoofdredacteur Laurens Verhagen van NU.nl denkt dat de site een interessante nieuwe dimensie aan het nieuws geeft: "Je ziet ineens dat er een heleboel bij jou in de buurt gebeurt. Daarbij is het interessant om te zien hoe jouw omgeving zich verhoudt tot de rest van Nederland."

Aangemelde gebruikers kunnen niet alleen op de kaarten rondklikken, maar ook eigen plattegronden aanmaken, bijvoorbeeld van hun woonplaats. Ook kunnen ze onjuist geplaatste items verplaatsen.