BRUSSEL - De website van de Europese Commissie voor de laagste internationale gsm-tarieven in de EU is al een half jaar niet bijgewerkt. Europarlementslid Lambert van Nistelrooij (CDA) vindt dit niet aanvaardbaar voor de vele consumenten die binnenkort op zomervakantie gaan.

De site toont de grensoverschrijdende gsm-tarieven van alle aanbieders in de EU van vorige zomer.

"De site is een uitstekend initiatief van de Europese Commissie, maar dan moeten de tarieven wel bijgewerkt zijn", vindt Van Nistelrooij zondag. Hij heeft hierover vragen gesteld aan EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek).

Tarieven

De EU dwong vorig jaar fors lagere tarieven af voor mobiel bellen in of naar een ander EU-land. De tarieven daalden soms wel met 60 procent. Aanleiding waren de extreme winstmarges.

Uit onderzoek bleek dat sommige mensen hun gsm thuislieten om torenhoge facturen te voorkomen. Deze zomer moeten de maximumtarieven volgens het EU-besluit verder omlaag.

Van Nistelrooij wil weten welke maatregelen de Commissie neemt om de tariefsvergelijking meer onder de aandacht van de burgers te brengen en wanneer de Commissie de site gaat actualiseren.