AMSTERDAM - Meer dan tienduizend reizigers hebben een schadeformulier gedownload op de website stopdestaking.nl. Zij voelen zich gedupeerd door de staking in het streekvervoer.

Volgens de initiatiefnemer van de site, die sinds maandag in de lucht is, hebben ze recht op een schadevergoeding omdat ook treinreizigers die krijgen bij stakingen. De website is inmiddels zo'n zestienduizend keer bezocht.

Oproep

Initiatiefnemer Hildebrand van Kuyeren roept gedupeerde reizigers op het formulier te sturen naar vervoerders Connexxion, Veolia, Novio en Arriva.

Bij het document zit een brief waarin een onkostenvergoeding of teruggave van geld wordt aangevraagd. Hoe de vervoersbedrijven de schadeclaims gaan afhandelen, is volgens Van Kuyeren nog onduidelijk.

Acties

Het streekvervoer is al bijna drie weken het toneel van acties voor een betere cao. Vanaf zondag zetten de chauffeurs voor onbepaalde tijd hun bus in de stalling. Bussen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Dordrecht rijden wel. Dat geldt ook voor streekbussen in delen van Friesland.