AMSTERDAM - Wim de Bie stopt met zijn veelgeprezen weblog Bieslog. Dat meldde hij dinsdag op zijn blog. De Bie acht de tijd rijp "om op zoek te gaan naar nieuwe ideeën".

"Bieslog is voorlopig gesloten, maar de hoofdredacteur blijft bezig met wat zich aandient of in hem opkomt." De schrijver, zanger en cabaretier hield zes jaar lang voor de VPRO dagelijks zijn weblog bij. In tekst, beeld en geluid gaf De Bie zijn visie op het dagelijks leven en zijn commentaar op de actualiteit.

"Er ligt geen enkele externe aanleiding ten grondslag aan het besluit er voorlopig uit te stappen. Bieslog wordt bezocht door een trouwe schare lezers en de VPRO wil graag doorgaan. Ook ben ik niet uitgekeken op internet - juist nu is het medium in beweging en blijft het enerverend de ontwikkelingen te volgen. Maar mijn gevoel 'dat er iets moet gebeuren' houdt aan", aldus de blogger.

VPRO

"Het bedenken van nieuwe plannen vraagt enige afstand en tijd. Die ga ik de komende maanden dus nemen. Levert het denkwerk een spannend idee voor internet op, dan klop ik meteen aan bij de VPRO, zoals afgesproken. Het is dus ook goed mogelijk dat een vernieuwd Bieslog na de zomer gewoon doorgaat."

In 2006 werd Bieslog uitgeroepen tot beste Nederlandstalige weblog door de jury van de Best of the Blogs-verkiezingen.