AMSTERDAM - De Amerikaans federale rechter Frederick Motz spreekt nog geen oordeel uit over de schikking die softwarereus Microsoft in de antitrustzaak wil treffen met het ministerie van Justitie.

Aanvankelijk zou Motz vrijdag bepalen of hij akkoord gaat met de deal waarbij Microsoft voor ongeveer 2,5 miljard gulden aan computers en software zou schenken aan arme scholen in de VS. Maar die beslissing is uitgesteld tot 'op zijn vroegst' 10 januari 2002.

Tegen de voorgestelde deal kwam fel verzet van onder meer concurrent Apple die beweert dat Microsoft haar concurrentiepositie met de schikking alleen maar vergroot.

Enkele weken geleden wilde Microsoft water bij de wijn doen door een stichting in het leven te roepen die gaat toezien op de verdeling van geld en computers. Rechter Motz moet zich behalve over deze kwestie ook nog buigen over het protest van een aantal particulieren.

/NETMicrosoft past schikkingsvoorstel aanApple maakt bezwaar tegen Microsoft-schikkingArme scholen krijgen 2,5 miljard door schikking Microsoft

/DOSSIERMicrosoft