AMSTERDAM - Microsoft heeft na de mislukte overnamepoging van Yahoo geen concrete plannen voor een andere aankoop. Het bedrijf richt zich op een zelfstandige koers.

Dat heeft Microsoft-oprichter Bill Gates gezegd op een conferentie in Tokyo, zo meldt Associated Press. De overname van Yahoo was volgens veel analisten van groot belang van Microsoft, omdat dat bedrijf dringend op zoek is naar een groter aandeel in de snel groeiende markt voor zoekmachines, online diensten en advertenties.

AOL

Volgens geruchten zou Microsoft daarom na de mislukte overname zijn aandacht hebben verlegd naar internetbedrijf AOL. Ook vriendensites MySpace en Facebook, en het zakelijke sociale netwerk LinkedIn zouden in de belangstelling van de softwaregigant staan. Yahoo, dat het als zelfstandig bedrijf al geruime tijd moeilijk heeft, zou eveneens met AOL en met mediaconglommeraat News Corp. in gesprek zijn.

Vooruitgang

Volgens Bill Gates heeft Microsoft echter geen concrete overnameplannen. "Op dit moment richten we ons op een zelfstandige strategie", zei hij tegen journalisten. Het bedrijf is volgens Gates vastbesloten om op eigen kracht flinke vooruitgang te boeken in zijn zoekdiensten.