AMSTERDAM - Jort Kelder start binnenkort met het internetmedium 925, dat draait om 'alles wat telt tussen 9 en 5'.

Dat is onder meer te lezen op het weblog van Michiel Frackers, directeur van Small Media Group, die de websites van Jort Kelder en Georgina Verbaan beheert. "Ik, samen met een paar mediamaatjes, ga hem daarbij helpen."

Het webdomein 925people.nl is op 1 april geregistreerd bij Small Media Group. Weblog GeenStijl meldde dinsdag als eerste, op basis van een anonieme bron, dat Kelder met de website begint. Op zijn weblog doet de voormalige hoofdredacteur van zakenblad Quote geen moeite het nieuws te ontkennen. "Het is geen 1 aprilgrap", schrijft hij.

Meer wil Kelder niet kwijt over zijn nieuwe project. "Ze zijn gewoon nog niet zo ver", zegt zijn persoonlijk assistent. "Hij wil er straks graag over praten, maar nu wil hij het nog even stilhouden." Een datum voor de lancering van de website is nog niet bekend.

Quote

De 43-jarige Kelder stapte vorig jaar op bij Quote. Onlangs werd bekend dat hij met de opnamen begint van zestien nieuwe afleveringen van de realityserie 'Bij ons in de PC'. De journalist is de laatste tijd vooral in het nieuws geweest in verband met een amateurfilmpje waarop te zien is hoe zijn vriendin Georgina Verbaan innig zoent met haar VPRO-collega Pieter van der Wielen.