AMSTERDAM - Microsoft neigt ertoe een vijandig bod uit te brengen op onwillige overnameprooi Yahoo, mogelijk nog vandaag. Dat schrijft The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen bekend met de situatie.

Deze bronnen tekenden daarbij wel aan dat de situatie nog onzeker is en discussies nog gaande zijn.

Als Microsoft inderdaad een vijandig bod uitbrengt, moet het zorgvuldig zijn prijs bepalen, zo stelt de Amerikaanse zakenkrant. Eerder deze week schreef The Wall Street Journal al dat Microsoft bereid zou zijn het bod op Yahoo te verhogen tot 33 dollar per aandeel.

Google

Volgens de bronnen van de krant zouden aandeelhouders van Yahoo echter pas blij zijn met een bod van 35 tot 37 dollar per aandeel. Het management van het internetbedrijf streeft eveneens naar een prijs ergens boven de 35 dollar per aandeel.

Overigens meldde The Wall Street Journal vandaag ook dat een pact tussen Yahoo en Google op handen is. Yahoo zou mogelijk binnen een week een overeenkomst bekendmaken om zoekadvertenties van Google door te geven. De twee ondernemingen hebben gedurende twee weken al testen uitgevoerd.

Waard

Een dergelijke samenwerking hoeft een overname door Microsoft niet uit te sluiten, zo stelt The Wall Street Journal. Yahoo zou het echter wel zien als een manier om zijn bewering richting aandeelhouders kracht bij te zetten dat het meer waard is dan Microsoft biedt.

Microsoft heeft momenteel nog een bod in contanten en aandelen uitstaan van zo'n 29,50 dollar per aandeel, gebaseerd op de slotkoers van Yahoo van donderdag. Yahoo heeft dit bod resoluut afgewezen.

Afgelopen weekend verstreek de deadline die Microsoft had gesteld aan Yahoo! om te reageren op het vijandige overnamebod zonder een bericht van beide bedrijven.