SEATTLE/SAN FRANCISCO - Microsoft overweegt het bod op Yahoo te verhogen om de aandeelhouders van het internetbedrijf te paaien. Dat meldde een bron rond de speciale vergadering van het bestuur van Microsoft, dat woensdag de opties rond het bod besprak.

Volgens de krant The New York Times kon het bestuur vooralsnog geen beslissing nemen over de koers die Microsoft moet varen ten opzichte van Yahoo.

Het softwareconcern deed eerder dit jaar een bod op de internetzoekmachine van circa 29 dollar per aandeel. Yahoo! wees dat als te laag van de hand.

Tevreden

Microsoft zou nu overwegen om het bod te verhogen naar 32 of 33 dollar per aandeel Yahoo. Een informele rondvraag bij aandeelhouders van het internetbedrijf zou echter hebben uitgewezen dat zij pas tevreden zijn met zo'n 36 dollar per aandeel.

Microsoft zou volgens de anonieme bron geërgerd zijn door de houding van Yahoo. De softwaregigant overweegt ook de mogelijkheid om te stoppen met zijn pogingen en het bod te laten voor wat het is.

Analisten voorspellen in dat geval een daling van de aandelen Yahoo, waardoor Microsoft later alsnog een goedkopere deal er uit zou kunnen slepen.