AMSTERDAM - SIDN, uitgever van .nl domeinnamen, gaat de bijna vierduizend nummerdomeinen verloten die in beslag zijn genomen na een 'gekaapte' registratieprocedure.

Dat meldt Webwereld vrijdag.

Mailservers

De bijna vierduizend domeinen, bestaand uit louter cijfers, werden ingeleverd door twee bedrijven, MijnAlbum/Hoekstra en Blixem. Deze bedrijven hadden bij de registratie voor de numerieke domeinen honderden mailservers ingezet.

Ze legden daarmee zo'n zwaar beslag op de registratiesystemen van SIDN, dat andere providers niet of nauwelijks verbinding kregen. Daarop besloot SIDN de nummerdomeinen in beslag te nemen.

Loting

Uit een enquête over de afwikkeling van de domeinintroductie, blijkt 70 procent van de deelnemers een voorkeur te hebben voor verloting.

SIDN zal de 3.944 teruggegeven numerieke domeinnamen verloten onder de deelnemers die destijds een aanvraag hebben ingediend. Deze loting zal over ongeveer een maand worden gehouden, zo bevestigt een woordvoerster van SIDN.

Meedoen

MijnAlbum/Hoekstra en Blixem kunnen overigens ook gewoon meedoen aan de loting. Volgens Webwereld heeft een woordvoerder van MijnAlbum/Hoekstra al laten weten niet mee te dingen. Of Blixem wel meeloot, is niet bekend.