AMSTERDAM - Mijnwinkel.nl, het nieuwe internetbedrijf van Startpagina-oprichter Durk Jan de Bruin, gaat zijn formule internationaal uitdragen. Hiertoe heeft De Bruin de internationale domeinnaam myshop.com overgenomen van het Koreaanse bedrijf Egitech. Inmiddels etaleren zo'n 600 winkels hun waar via Mijnwinkel.nl, van breiwinkels tot kaartenmapbedrijven als Falkplan.

Mijn Winkel streeft er naar om gebruiksvriendelijk te zijn. "Mijnwinkel moet niet meer zijn dan een tool voor eigenaren waar orders binnenkomen. Zoals je dagelijks de fax en telefoon gebruikt", licht De Bruin toe.

"Een ondernemer moet zich niet bezig hoeven te houden met bijvoorbeeld het updaten van nieuwe programma's. Die verantwoordelijkheid ligt bij ons. Een winkelier beheert zelf zijn producten, plaatjes en de layout (etalage) van zijn webwinkel." Een gebruiker van Mijn Winkel kan zijn site vanachter elke pc beheren.

Elke onderneming kan zich in eerste instantie aanmelden bij Mijnwinkel en op proef een eigen webwinkel maken. Na maximaal drie maanden vindt een registratie plaats en moet een Kamer van Koophandel-registratie en paspoort worden getoond. Dit om het aanbieden van illegale producten, zoals kinderporno en fraude, te voorkomen.

Mijnwinkel.nl

Durk Jan de Bruin heeft Mijn Winkel opgericht nadat hij Startpagina.nl in april 2000 had verkocht aan VNU Tijdschriften Groep. Mijn Winkel is een dienst waarmee een winkelier snel een eigen winkel op internet kan opzetten. Onder deze winkels bevinden zich groothandels, DVD-winkels, Nederlandse gemeenten (online uittreksels), Wegener, ilse media en de officiële websites van Escher en Oerolfestival.