AMSTERDAM - De BBC wil zijn on-demanddienst iPlayer zo snel mogelijk geschikt maken voor alle denkbare internetapparaten. Toch gaat het veel liefhebbers niet snel genoeg: zij nemen het heft in eigen hand.

Woensdag maakte de BBC bekend dat de iPlayer, waarmee uitzendingen van de Britse omroep via internet op ieder gewenst moment kunnen worden bekeken, nu beschikbaar is voor Nintendo's spelcomputer Wii. Een dag later hadden een hobbyisten al een website gemaakt waarmee ook bezitters van Sony's Playstation 3 de iPlayer kunnen gebruiken.

Eenvoudig

Volgens de initiatiefnemers was daarvoor maar een handjevol eenvoudige aanpassingen nodig aan de Wii-versie van de on-demanddienst. Ze willen aantonen dat de BBC gemakkelijk ondersteuning kan bieden voor Sony's console. "Dit heeft ons maar een dag gekost", schrijven ze op de site. "Dus BBC: waarom implementeren jullie dit niet goed?"

iPhone

Het is niet de eerste keer dat hobbyisten de BBC te slim af zijn. Toen de omroep eerder dit jaar een iPlayer uitbracht voor de iPhone en de iPod Touch, wisten hackers die te gebruiken om programma's uit de iPlayer zonder kopieerbeveiliging te downloaden.

Daarmee werd de dienst ook bruikbaar voor gebruikers van Apple- en Linuxsystemen. Officieel is de iPlayer er alleen voor Windows. De BBC dichtte het 'lek' overigens korte tijd later.