NEW YORK - Het Amerikaanse mediaconcern News Corp overweegt mee te doen met Microsoft in de geplande overname van het internetbedrijf Yahoo. Dat zou leiden tot een samenvoeging van de populaire netwerksite MySpace van News Corp met Yahoo en MSN van Microsoft.

Dat meldden Amerikaanse media donderdag. De onderhandelingen tussen News Corp en Microsoft verkeren nog in een pril stadium. Door de steun van mediamagnaat Rupert Murdoch van News Corp zou Microsoft zijn bod kunnen verhogen en de druk op de aandeelhouders van Yahoo vergroten.

Softwaregigant Microsoft biedt bijna 45 miljard dollar voor Yahoo, maar de internetonderneming heeft dat bod als te laag afgewezen. Microsoft heeft Yahoo drie weken de tijd gegeven om in te stemmen met het bod, anders brengt het softwareconcern een vijandig bod uit.

Time Warner

Yahoo doet echter verwoede pogingen om Microsoft van zich af te houden. Het bedrijf zou dichtbij een overeenkomst zijn met de internetdochter AOL van mediaconcern Time Warner. Daarbij neemt Yahoo de internetaanbieder over van Time Warner in ruil voor een belang van 20 procent in het gecombineerde bedrijf en een investering door 's werelds grootste mediaconcern in Yahoo. Met dat geld zou Yahoo voor miljarden dollars aan eigen aandelen kunnen inkopen.