HILVERSUM - Het kindertelevisieprogramma Villa Achterwerk organiseert onder de naam Hand Held 2008 een gametoernooi voor kinderen van negen tot veertien jaar op de Nintendo DS.

Volgens het VPRO-programma is het voor het eerst dat voor zulke jonge gamers een wedstrijd wordt georganiseerd. Dat maakte de omroep woensdag bekend.

Deelnemers moeten zich zien te plaatsen via de voorrondes op 4 mei. De halve finales en finale zijn later in mei in de tv-studio in Hilversum. Een verslag van het toernooi is te zien op 11, 18 en 25 mei en de finale op 1 juni bij Villa Achterwerk.

Populair

"Er zijn voor 9- tot 14-jarigen zeer weinig gametoernooien, terwijl ze wel veel gamen. Als ze al ergens aan mee mogen doen, staan ze vaak tegenover spelers die twee keer zo oud zijn", aldus de organisatie. "De populariteit van de draagbare computers (handhelds) is in deze leeftijdsgroep veel hoger dan van de nieuwe consoles zoals de Playstation 3, Xbox 360 of Nintendo Wii."

"Van alle handhelds is de Nintendo DS het meest populair onder de doelgroep, bij zowel jongens als meisjes, vandaar dat dit het ideale platform is om een toernooi voor deze leeftijdsgroep te organiseren." De spellen waar het toernooi om draait zijn Mario Kart, Mario Party en Tetris.