AMSTERDAM - Volgens Flickr zijn video's eigenlijk 'lange foto's'. Reden voor de fotosite om zijn betalende gebruikers nu ook filmpjes te laten posten.

De dienst lijkt niet bedoeld als concurrent van populaire videosites als Youtube. De video's op Flickr mogen maximaal 90 seconden duren, en niet meer dan 150 megabyte groot zijn. Flickr mikt daarmee vooral op gebruikers die met de ingebouwde videofuncties van hun mobiele telefoons korte filmpjes maken. Youtube staat filmpjes met een lengte tot tien minuten toe.

Ook is moederbedrijf Yahoo niet van plan om Yahoo Video op te doeken, zo liet het eerder al weten. Dat lot trof wel Yahoo Photo toen de webonderneming Flickr kocht, maar volgens Kakul Srivastava van Flickr bedienen de twee sites andere doelgroepen.

Lange foto's

Srivastava zegt dat de toevoeging van video een logische aanvulling is op de huidige site. "Video op Flickr is een uitbreiding van wat we al deden: we bieden een plaats aan waar mensen momenten uit hun dagelijks leven vastleggen en delen. Steeds meer mensen maken korte video's, die in essentie niets anders zijn dan 'lange foto's'."