LOS ANGELES - Atari's computerspelletje Enter the Matrix is een kaskraker. De onderneming heeft vrijdag gemeld dat er binnen een week tijd in Noord-Amerika en Europa een miljoen zijn verkocht.

Daarmee is Enter the Matrix het best verkochte computerspel van dit moment. Het dankt zijn aantrekkingskracht vooral aan een rijke schakering aan vechtscènes. Enter the Matrix is gelijk met de speelfilm The Matrix Reloaded uitgebracht en met behulp van de filmregisseurs, Larry en Andy Wachowski, gemaakt.

Atari is daarmee weer terug op de markt. Het bedrijf is inmiddels eigendom van het Franse Infogrames Entertainment dat de naam van de eens zo succesvolle Amerikaanse computerspelletjesproducent heeft overgenomen.

Ook The Matrix Reloaded, de opvolger van de cultfilm The Matrix, breekt alle records. Het eerste weekeinde dat The Matrix Reloaded in de bioscopen in de Verenigde Staten te zien was, bracht 93 miljoen dollar in het laatje. Dat is nog nooit eerder gebeurd bij een speelfilm met een leeftijdsgrens. Alleen bioscoopbezoekers die zestien jaar of ouder zijn, mogen in de VS naar The Matrix Reloaded. In Nederland is de film door de branche geschikt bevonden vanaf twaalf jaar.