AMSTERDAM - Het internationale onlinemuziekbedrijf Sellaband ontvangt een investering van 3,5 miljoen euro om verder te groeien. Deze investering is afkomstig van het Nederlandse Prime Technology Ventures, aldus een woordvoerster van laatstgenoemd bedrijf.

Het in Amsterdam gevestigde Sellaband is een onlinedienst waarbij muziekliefhebbers met een bedrag vanaf 6 euro kunnen meehelpen een aankomende artiest of band aan een cd-opname te helpen.

Zodra ruim 31.000 euro is binnengehaald, kan de artiest of groep de studio in. Voor die tijd kan de inlegger zich nog terugtrekken. Is de artiest succesvol, dan profiteren de fans mee.

Achttien bands

Sellaband ging anderhalf jaar geleden online en heeft al van achttien bands uit elf verschillende landen een cd uitgebracht. In totaal werd 2 miljoen ingelegd voor vele artiesten, maar alleen deze achttien brachten het tot een opname.

Sellaband wil vooralsnog een beter onderkomen in Amsterdam dan nu, en dan ook vaste vestigingen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, aldus een woordvoerder van dit bedrijf. Hij zei dat Sellaband de eerste was met dit concept, maar dat het na anderhalf jaar al diverse navolgers kent.

Bekijk video op NUzakelijk