Amsterdam - Yahoo is niet onder de indruk van het dreigement van Microsoft om een mogelijk lager bod uit te brengen op het internetbedrijf. Dat stelt Yahoo maandag in een schriftelijke reactie op een brief van bestuursvoorzitter Steve Ballmer van Microsoft afgelopen weekend.

In die brief geeft Microsoft het management van Yahoo nog drie weken de tijd om te onderhandelen over een overname door het softwareconcern. Indien Yahoo weigert te onderhandelen zal Microsoft de aandeelhouders van Yahoo direct gaan benaderen, waardoor de waarde van het bod mogelijk lager uit zou kunnen vallen.

In de open brief van vandaag, die is ondertekend door bestuursvoorzitter Jerry Yang van Yahoo, staat: 'In tegenstelling tot beweringen in uw brief hebben aandeelhouders met een aanzienlijk belang aangegeven dat uw overnamevoorstel Yahoo anzienlijk onderwaardeert'.

Beurs

Yang merkt daarnaast op dat het vijandige bod van USD 31 per aandeel in contanten en aandelen op Yahoo inmiddels 'significant' aan waarde heeft ingeleverd, doordat de koers van Microsoft op de beurs is gedaald.

Ook vindt de bestuurder en oprichter van Yahoo de bedreiging van Ballmer om het management te omzeilen 'contraproductief en inconsistent' met het voornemen om tot een vriendschappelijke overname te komen.

In de brief aan Steve Ballmer benadrukt Yang nogmaals dat zijn bedrijf niet negatief staat tegenover een overname door Microsoft als er een bod wordt gedaan dat de volledige waarde van de onderneming vertegenwoordigt, endat superieur is aan zijn andere alternatieven. 'Wij staan niet toe dat u of wie dan ook ons bedrijf aquireert voor minder dan zijn volledige waarde.'