LONDEN - De Britse bank HSBC is een cd-rom met daarop de gegevens van 370.000 klanten kwijtgeraakt. Op de cd staan namen, geboortedata en verzekeringsdetails van klanten, zo deelde de bank maandag mee.

Het verlies vond al vier weken geleden plaats, toen de cd-rom per koerier vanuit een filiaal in Southampton naar een herverzekeringsfirma werd gestuurd, zo meldde de BBC.

Volgens een woordvoerder van HSBC, de grootste bank van Europa, staan er op het schijfje geen gegevens waarmee fraude kan worden gepleegd. Er zouden geen adressen of gegevens over bankrekeningen op zijn geregistreerd. "De kans dat hiermee fraude wordt gepleegd, is zeer klein", aldus de woordvoerder.

Boete

De Britse financiële toezichthouder FSA onderzoekt het voorval. HSBC kan een zeer hoge boete verwachten als de FSA oordeelt dat de bank onvoorzichtig met klantgegevens is omgegaan.

Eind vorig jaar kwam de Britse belastingdienst onder vuur te liggen nadat een ambtenaar cd-roms was kwijtgeraakt met daarop de volledige gegevens van 25 miljoen mensen die kinderbijslag ontvangen.