HILVERSUM - De publieke omroep bouwt aan een digitaal platform dat informatie moet gaan verstrekken op het gebied van gezondheid, zorg en lifestyle.

De nieuwe internetportal, die als werktitel MediumZorg heeft, moet audiovisueel materiaal van onder meer de AVRO en Teleac/NOT over medische zorg in de breedste zin des woords makkelijk online toegankelijk maken.

Dat meldt het omroeptijdschrift Spreek'buis. "Wij zien een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de publieke omroep", stelt directeur internetcoördinatie William Valkenburg in het blad.

Wintertenen

"Als een omroep iets uitzendt over wintertenen, zitten de volgende dag de wachtkamers vol. Wij moeten gidsen, de kijker helpen te bepalen of hij de volgende dag wel of niet in die wachtkamer moet zitten."

Aan het project werken ook diverse partijen uit het zorgsector mee, zoals kwaliteitsinstituut CBO, huisartsenorganisatie NHG en het Trimbosinstituut.

Conceptplan

Deze partijen helpen de publieke omroep met het catalogiseren en structureren van alle informatie. Een stuurgroep van alle betrokkenen is momenteel bezig het conceptplan uit te werken.

De "Wikipedia op gezondheidsgebied", zoals het platform in Spreek'buis wordt omschreven, moet eind van het jaar online gaan.