AMSTERDAM - Joop van den Ende en Hubert Deitmers nemen via hun bedrijf Van den Ende & Deitmers een substantieel minderheidsbelang in de vriendensite Hyves. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat volgens een woordvoerder om een "sterk" belang, op de schaal van Mock betekent dit een belang van tussen de 20 procent en 30 procent. Deitmers was sinds 2005 al aandeelhouder in Hyves. Van den Ende & Deitmers gebruiken hun Crossmedia Fund om te investeren in Hyves. Dat fonds heeft een omvang van 100 miljoen euro.

Van den Ende en Deitmers tonen zich "verheugd' over het feit dat ze middels hun deelneming betrokken zijn bij de toekomstige ontwikkelingen van de netwerksite, zoals mobiele toepassingen.

Grootste

Volgens de investeringsmaatschappij vindt inmiddels 5 procent van het internetgebruik in Nederland plaats op Hyves, is de site met 150 miljoen pageviews per dag de drukstbezochtste site van het land en worden er maandelijks eenzelfde hoeveelheid berichten uitgewisseld via het sociale netwerk.

Bereik

"Het bereik van Hyves is in Nederland groter dan dat van de grootste televisiezender, de grootste radiozender en het grootste landelijke dagblad", aldus de nieuwe aandeelhouders. Hyves telt inmiddels meer dan 6 miljoen leden "waaronder politici inclusief Jan Peter Balkenende en artiesten zoals Tiësto en Paul de Leeuw". Nog elke maand melden 300.000 nieuwe leden zich aan.

Het is niet de eerste keer dat Van den Ende en Deitmers in een Nederlandse internetsite investeren. Eerder kocht het duo zich in bij 'techlifestylemagazine' Bright.