AMSTERDAM - Vodafone heeft 100 procent UMTS-dekking conform de licensievoorwaarden en in 99,33 procent van de gevallen behaalde het telecombedrijf de vereiste netwerksnelheid. Dit heeft het Agentschap Telecom medegedeeld.

De resultaten liggen aanzienlijk hoger dan de gestelde norm, waar de ondergrens bij 98% UMTS-dekking en 93,1 % netwerksnelheid ligt.

Het Agentschap Telecom heeft de afgelopen maanden veel tijd besteed aan het meten van de UMTS-prestaties van de providers, op diverse plekken in Nederland.

Niet verrast

Guy Laurence van Vodafone Nederland is niet verrast over de uitslag. "Maar we zijn natuurlijk blij met deze officiële bevestiging", aldus de CEO.

"We hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen geïnvesteerd in de kwaliteit van ons netwerk, de capaciteit en snelheid. We zullen dat blijven doen om onze reputatie als beste netwerkoperator in Nederland hoog te houden."

T-Mobile

Ook de UMTS-netwerken van T-Mobile en Orange zijn succesvol getest op dekking en snelheid. Door de overname van Orange door T-Mobile, worden beide netwerken samengevoegd tot één netwerk met een hogere dichtheid.

"Deze meting bevestigt dat de kwaliteit en de dekking van de T-Mobile en Orange UMTS-netwerken zeer hoogwaardig zijn", zegt Jan Kuijpers, directeur Technology, over de meting.