AMSTERDAM - Internetprovider Startpoint Internet is woensdagmiddag overvallen door de opsporingsdienst van Buma/Stemra. Daarbij zijn twee arrestaties verricht. Bovendien zouden servers in beslag zijn genomen die gebruikt werden voor het illegaal verspreiden van muziekbestanden.

Dit meldt Emerce op basis van 'betrouwbare bronnen'. Een woordvoerder van het Openbare Ministerie (OM) kon vanwege het strafrechtelijk onderzoek geen namen van de verdachten of hun bedrijven noemen. Eén van de getroffen sites zou Newalbums.org zijn.

De homepage van deze dienst is inmiddels niet meer via het web te bereiken. Bij Buma/Stemra wilde niemand commentaar geven. Ook de site van Starpoint Internet is uit de lucht.

NewAlbums.org biedt consumenten de mogelijkheid complete mp3-albums en cd-covers te downloaden. Daarvoor moet worden opgebeld naar een 0906-nummer, waarna een code dient te worden ingetoest. De gemaakte telefoontikken (0,70 eurocent per minuut) worden op rekening gestort van de webmaster. Van Newalbums.org was woensdagmiddag niemand bereikbaar.