AMSTERDAM - Microsoft ziet geen reden om tegen zichzelf op te gaan bieden in de strijd om internetbedrijf Yahoo.

Het bedrijf verwacht dat Yahoo op den duur geen andere keuze rest dan op het bod van 44,6 miljard dollar in te gaan. Dat zeggen 'bronnen rond Microsoft' tegen de Wall Street Journal. Microsoft deed zijn aanbod begin februari, maar de bedrijfsleiding van Yahoo vindt het te laag.

Het bod is overigens inmiddels wel in waarde gedaald, omdat de softwaregigant deels in eigen aandelen wil betalen. Door ontwikkelingen op de beurs is het bod nu goed voor ongeveer 42 miljard dollar, of 29,25 dollar per aandeel Yahoo. Dat is per aandeel 32 cent meer dan de huidige koers van Yahoo.

Veertig dollar

Volgens de Amerikaanse zakenkrant zou Yahoo bereid zijn om een bod van veertig dollar per aandeel te accepteren, terwijl analisten verwachten dat de prijs ergens in het midden uitkomt.

Yahoo bevindt zich al enige tijd in zwaar weer. Het internetbedrijf ontsloeg onlangs honderden medewerkers als reactie op tegenvallende financiële resultaten.

Reclame

De aankoop moet Microsoft helpen een positie op te bouwen in de snel groeiende markt voor webdiensten en online reclame. Ook heeft het bedrijf belangstelling voor de technische expertise van Yahoo, en denkt het jaarlijks een miljard dollar te kunnen besparen door schaalvoordelen.