RIJSWIJK - Fitna, de anti-Koran-film van Geert Wilders, is sinds maandag weer te zien op LiveLeak.com. In een verklaring op de website staat dat de provider veiligheidsmaatregelen heeft genomen om zijn personeel beter te beschermen.

Verder verklaart LiveLeak dat ze onder druk geen materiaal willen censureren dat volgens hen legaal is. Ook verontschuldigt de provider zich voor het verwijderen van de film, "maar als je een website runt, ga je er niet vanuit dat sommige mensen zo onzeker zijn dat ze onze levens bedreigen omdat ze het niet eens zijn met de inhoud van een video die wij niet zelf hebben geproduceerd, maar alleen maar hebben ondergebracht op onze site."

Ongewijzigd

De opnieuw geplaatste film is de Engelstalige versie. De inhoud is niet veranderd. Wilders kondigde eerder maandag aan Fitna op drie punten te wijzigen om juridische procedures te voorkomen.

Bedreigd

Vrijdag had LiveLeak de film van de site verwijderd nadat zijn personeel ernstig was bedreigd. Wilders had de film donderdagavond online gezet.