AMSTERDAM - Adobe gaat de tekst aanpassen van de gebruikersvoorwaarden van zijn online versie van beeldbewerkingsprogramma Photoshop.

De aanpassing volgt op kritiek van gebruikers op de ruime formuleringen in de voorwaarden. Die stelden dat Adobe het recht had om foto's die door gebruikers werden geüpload en bewerkt naar eigen inzicht en zonder vergoeding door te verkopen, aan te passen of te publiceren.

Tegenover Ars Technica laat Adobe weten het met de kritiek eens te zijn. "De huidige formulering suggereert dingen die we in werkelijkheid nooit zouden doen," aldus het bedrijf. "Onze juristen werken aan een aangepaste versie van de voorwaarden."

Eenvoudig

Adobe lanceerde Photoshop Express vorige week. Daarmee kunnen veel eenvoudige bewerkingen worden uitgevoerd die ook beschikbaar zijn in het veel uitgebreidere softwarepakket Photoshop. Zo biedt de dienst opties voor het verwijderen van rode ogen, het aanpassen van kleuren en het maken van uitsnedes.

Delen

Daarnaast kunnen gebruikers de website gebruiken om online fotogalerieën bij te houden, waar ze hun aangepaste kiekjes tentoonstellen. De beelden zijn bovendien te exporteren naar andere websites als Facebook en Photobucket, en in een later stadium ook het populaire Flickr.