AMSTERDAM – Het moet een van de grootste webstreams uit de Nederlandse geschiedenis worden: een liveverslag van een conferentie voor en door geeks vanuit Amsterdam.

Eerder was al bekend dat het populaire Amerikaanse web-tv-programma Diggnation vanaf The Next Web wordt uitgezonden. Op deze conferentie komt een aantal kopstukken bijeen om te praten over de laatste ontwikkelingen op internetgebied.

De Amsterdamse aflevering van Diggnation zal live worden uitgezonden op het techblog Techcrunch, zo vertelt Patrick de Laive van The Next Web tegenover NU.nl. Hiervoor is contact gezocht met de NOS, die het platform gaat leveren. Dit is hetzelfde platform dat eerder gebruikt werd voor massale evenementen als de Olympische Spelen en grote Touretappes.

Garant

"We kunnen hierdoor 50 duizend kijkers tegelijk bedienen", stelt De Laive, die vermoedt dat dit aantal ook daadwerkelijk gehaald kan worden. De populariteit van Techcrunch zou hiervoor garant staan.

The Next Web wordt op 3 en 4 april gehouden met sprekers als Robert Scoble (blogger), Werner Vogels (Amazon) en presentaties van diverse startups als Symbaloo, eBuddy en Wakoopa.