AMSTERDAM - Een 19-jarige man uit Texas heeft een schikking getroffen met een fabrikant van erotische producten. De man had scripts van het bedrijf Eros gestolen en verhandeld waarmee spelers virtueel de liefde kunnen bedrijven in online spel Second Life.

Dat meldt Associated Press. Eros, gevestigd in Florida, verdient geld met de verkoop van digitale geslachtsdelen waarmee spelers van Second Life hun 'avatar' kunnen uitrusten. Daarnaast verkoopt het scripts die de bewoners van de virtuele wereld kunnen gebruiken om hun avatar allerlei standjes te laten beoefenen.

De 19-jarige Robert Leatherwood werd in juli aangeklaagd omdat hij de scripts van Eros zou hebben gestolen en doorverkocht. Leatherwood ontkent daarbij uit commerciële motieven te hebben gehandeld. De schikking behelst dan ook geen schuldbekentenis. Ook hoeft hij Eros geen schadevergoeding te betalen.

Seksbed

Het is niet de eerste rechtszaak om diefstal van virtuele seksartikelen. In juli klaagde een andere ondernemer een anonieme bewoner van Second Life aan omdat hij een 'seksbed' verkocht, waarop de ondernemer de rechten meende te bezitten.