AMSTERDAM - Opnieuw is een prominente medewerker van Google overgestapt naar concurrent Facebook. Ethan Beard, binnen de zoekgigant werkzaam als directeur sociale media, gaat de verkoop van advertenties op de vriendensite uitbouwen.

Eerder deze maand vertrok ook Googles hoofd advertentieverkoop Sheryl Sandberg al naar Facebook. Bij die gelegenheid spraken financieel analisten al hun vrees uit dat de overstap van Sandberg de voorbode zou zijn van een ware exodus. "Dit duidt er op dat Google zo groot en bureaucratisch is geworden, dat sommige medewerkers van het eerste uur zich er niet meer op hun gemak voelen."

Opties

Het snel groeiende sociale netwerk Facebook geldt als een van de aantrekkelijkste bedrijven van Silicon Valley. Microsoft betaalde in oktober 240 miljoen dollar voor een belang van 1,6 procent in het bedrijf. De totale waardering van Facebook kwam daarmee op vijftien miljard dollar. Facebook kan personeelsleden daarom optieregelingen aanbieden die bij een eventuele beursgang veel geld kunnen opleveren.

Het aandeel Google staat de laatste maanden juist onder druk, omdat beleggers zich zorgen maken over de gevolgen van de kredietcrisis op de ontwikkeling van de online advertentiemarkt.