AMSTERDAM - De kijker heeft gesproken: de twaalf meest bepalende internetfilmpjes van 2007 zijn bekend. De winnaars van de Youtube Awards 2007 zijn vrijdag onthuld op de website van Youtube.

Het publiek kon tussen 13 en 19 maart via de site stemmen op zijn favoriete en meest beeldbepalende filmpjes van het afgelopen jaar in twaalf categoriën. In elke categorie waren zes video's genomineerd.

Tot beste comedy werd uitgeroepen het filmpje Potter Puppet Pals in The Mysterious Ticking Noise. The Guild werd benoemd tot beste serie. In de categorie schattig sleepte Laughing Baby de meeste stemmen binnen. Balloon Bowl werd uitgeroepen tot beste sportvideo. De award voor beste korte film ging naar My Name Is Lisa. Het wrede filmpje van Jason275 Battle at Kruger is de beste in de categorie ooggetuigen.

Tetris

Het meest inspirerend vonden de kijkers de Blind Painter. De beste video in de categorie commentaar is Lonely Girl 15 Is Dead. Tot beste Youtubefilmpje over muziek werd uitgeroepen Chocolate Rain. De kijker benoemde How to Solve a Rubik's Cube als beste instructievideo. Onder de noemer creatief ging de award naar The Original Human Tetris. En de beste video in de categorie politiek is een filmpje getiteld Stop The Clash of Civilizations.

Explosie

"In 2007 waren we getuige van een explosie van ideeën en creativiteit op Youtube. Jullie hebben laten zien dat online video niet alleen een manier is om filmpjes van baby's en huisdieren te delen, maar dat het vaak zoveel meer kan zijn. Een podium voor artiesten in de dop, een megafoon voor alledaagse mensen, een manier om nieuwe dingen te leren en zelfs een weg om de politiek te beïnvloeden", aldus de organisatoren van de verkiezing.