AMSTERDAM - Het seksschandaal dat de New Yorkse gouverneur Eliot Spitzer ten val bracht, heeft call girl Ashley Dupré geen windeieren gelegd. Haar tot nu toe onontdekte muziek is op internet razend populair.

Spitzer trad afgelopen week af nadat bekend was geworden dat hij vaste klant was van een peperduur escortbureau. De dames die bij Emperors Club VIP in dienst zijn, vragen minimaal duizend dollar per uur. De naam van de prostituee wier diensten hij afnam, lekte al snel uit.

Ashley Alexandra Dupré bleek meer in haar mars te hebben dan exclusief vermaak voor rijke heren, zo meldt Ars Technica. Op haar Myspace-pagina postte ze twee MP3-tjes van liedjes die ze heeft gezongen.

Duurder

De nummers zijn ook te koop via de online muziekwinkel Amie Street, een site waar de prijs van MP3-tjes wordt bepaald door hun populariteit. Aanvankelijk zijn de liedjes gratis, maar naar mate een nummer meer wordt gedownload, loopt de prijs op. Het model moet beginnende artiesten helpen om ontdekt te worden.

Dat is Dupré inmiddels gelukt. De twee liedjes van de call girl hebben op Amie Street inmiddels de maximumprijs van 98 dollarcent bereikt. Daarvan gaat zeventig procent naar de artieste.