AMSTERDAM - Microsoft heeft afgelopen week een ontmoeting gehad met de leiding van Yahoo om zijn plannen voor het bedrijf te ontvouwen, mocht het tot een overname komen.

Microsoft bood begin februari 44,6 miljard dollar voor het internetbedrijf, dat al enige jaren kampt met tegenvallende resultaten. Met Yahoo hoopt Microsoft een sterkere positie te verwerven op de markt voor webdiensten en online advertenties, waar Google heer en meester is.

Yahoo wees het overnamebod van de hand, omdat het bedrag te laag zou zijn. Vervolgens zocht het steun bij concurrenten als AOL, Google en News Corp. om zich Microsoft van het lijf te houden. Dat zou overwegen om de overname via een aandeelhouderscoup door te zetten.

Overleg

Volgens de Wall Street Journal is Yahoo achter de schermen echter inmiddels met Microsoft in gesprek. Daarbij zou Microsoft uiteengezet hebben hoe het zich een eventuele fusie voorstelt.

De zakenkrant meldt dat de bijeenkomst niet het karakter had van overnamegesprekken. Er waren geen banken bij aanwezig. Yahoo hield eerder soortgelijk overleg met andere mogelijke fusiepartners. Een vervolgafspraak is niet gemaakt.

Weinig keus

Analisten denken dat Yahoo op den duur weinig andere keuze heeft dan zich onder druk van de eigen aandeelhouders door Microsoft te laten overnemen. Hoewel de leiding van Yahoo het bod te laag blijft noemen, ligt Microsofts waardering tegen de laatste koers 62 procent boven de huidige beurswaarde van Yahoo.

De waarde van het bod van Microsoft, dat gedeeltelijk in aandelen zou worden voldaan, is door een koersdaling van Microsoft zelf sinds februari overigens wel afgenomen tot krap 42 miljard dollar.