NEW YORK - Rupert Murdoch is niet van plan strijd te voeren met softwaregigant Microsoft over een eventuele overname van internetbedrijf Yahoo.

Murdoch, topman van mediaconcern News Corp, zei dit tijdens een conferentie op maandag in het Amerikaanse Palm Beach, zo meldt The Mercury News.

Verscheidene bronnen meldden vorige maand dat News Corp in gesprek is met Yahoo over een samenwerking. De gesprekken zouden erop zijn gericht om Yahoo te behoeden voor een overname door Microsoft.

Dat concern wil 44,6 miljard dollar (30,6 miljard euro) betalen voor Yahoo en zich daarmee wapenen tegen het succes van Google. Maar Yahoo heeft het bod afgewezen.

'Grappig'

Murdoch liet weten dat het "grappig" zou zijn om Microsoft te verslaan, maar dat hij niet van plan is een overnamestrijd te beginnen. "Zij hebben veel meer geld dan wij", aldus de magnaat. Ook andere geïnteresseerden die Yahoo eventueel zouden kunnen redden uit de handen van Microsoft, zoals Google en Time Warners AOL, worden volgens bronnen afgeschrikt door de oorlogskas van Microsoft.