AMSTERDAM - Apples nieuwste laptop, de Macbook Air, is zo dun dat hij in een envelop past. Dat blijkt soms voor onvoorziene problemen te zorgen.

Journalist Steven Levy van het Amerikaanse blad Newsweek had een Macbook Air in bruikleen om het apparaat te recenseren. Deze week bleek de ultradunne schootcomputer echter spoorloos verdwenen.

Levy vond alleen de oplader van zijn computer terug naast de bank van zijn New Yorkse appartement. Na lang en vruchteloos zoeken komt hij tot een schokkende conclusie: de laptop is vorig weekeinde vermoedelijk tussen de oude kranten en tijdschriften op de koffietafel beland, en ligt nu bij het oud papier.

Vlucht

In dezelfde week ondervond ook weblogger Michael Nygaard de nadelen van het dunne apparaat. Beveiligingspersoneel op een Amerikaanse luchthaven wilde niet geloven dat de Air een echte laptop was.

"Er zit geen drive in", merkten de beveiligers op terwijl ze het apparaat bestudeerden. "En aan de achterkant ontbreken de poorten."

Een jongere collega herkende het apparaat uiteindelijk als Macbook Air. Nygaard werd verzocht de laptop in te schakelen en een programma op te starten om aan te tonen dat het een echte computer was, waarna hij eindelijk verder mocht. Zijn vlucht was toen al vertrokken.