AMSTERDAM - De Duitse autoriteiten hebben op technologiebeurs CEBIT in Hannover 51 stands doorzocht en daarbij 68 dozen vol gadgets inbeslaggenomen. Aanleiding zijn klachten wegens vermeende patentschending.

Het grootste deel van de betrokken standhouders was afkomstig uit China, Taiwan en Korea maar onder de doorzochte kraampjes zouden ook Duitse, Poolse en Nederlandse exposanten zijn.

Bij de politieactie, die rustig zou zijn verlopen, werden tientallen producten meegenomen. Het gaat om onder meer mobiele telefoons, navigatieapparatuur en digitale fotolijstjes.

MP3

De politie laat tegenover persbureau Associated Press weten dat de inbeslagnames volgen op klachten over patentschendingen door de geëxposeerde producten. Het zou daarbij vooral gaan om patenten op de weergave van MP3-bestanden en om DVD-technologie.

SanDisk

De klachten zouden zijn ingediend door het Italiaanse bedrijf Sisvel, dat optreedt namens een aantal grote bedrijven waaronder Philips. Sisvel liet om dezelfde reden in 2006 op een beurs in Berlijn ook al expositiemateriaal inbeslagnemen. Toen ging het om MP3-spelers van het bedrijf SanDisk.