AMSTERDAM - Een lid van het al-Qaeda-terroristennetwerk beweert al enige tijd geleden te zijn geïnfiltreerd in softwareconcern Microsoft. Daar zou hij Windows XP gesaboteerd hebben, zo meldt onder meer de nieuwsdienst Newsbytes.

De 25-jarige Afroze Abdul Razzak werd begin oktober in Bombay opgepakt omdat hij verdacht werd van het onderhouden van contacten met al-Qaeda. Tijdens het verhoor gaf de man toe lid te zijn van het terroristennetwerk van Osama bin Laden, en tevens vertelde hij dat hij bij Microsoft is geïnfiltreerd.

Hij zou betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem XP. Volgens een telecommunicatieconsultant Prasad uit New Delhi heeft hij geprobeerd om diverse 'achterdeuren', bugs en trojaanse paarden in XP in te bouwen.

Prasad wordt beschouwd als een redelijk betrouwbare bron aangezien hij in India een nieuwsgroep over computerbeveiliging beheert.Microsoft zegt in een eerste reactie dat het onmogelijk is dat iemand dergelijke fouten in de software integreert. Het besturingsprogramma is eind oktober in de winkels verschenen en sindsdien zijn er geen grote fouten geconstateerd.