AMSTERDAM - De website Fitnathemovie.nl is vrijdag enige tijd gehacked geweest. De pagina stond op 'zwart' en toonde een monster dat met een knots zwaait. Een naar eigen zeggen Turkse hacker sloeg er dreigende taal uit.

De hacker moet niet goed opgelet hebben, want de eigenaren van het blog Hersenscheet.com registreerden die domeinnaam om naar de 'tegenfilm' over Geert Wilders van MTNL te verwijzen.

De PVV-politicus maakte deze week bekend dat hij zijn anti-islamfilm op de website www.fitnathemovie.com zal vertonen. De .nl domeinnaam was nog niet geregistreerd en daar maakte Hersenscheet gebruik van.

De gehackte site vrijdagochtend. Screenshot: NU.nl

Grap

Schrijver bij Hersenscheet 'Cortex' sloot vrijdagochtend niet uit dat het om een grap zou gaan: "De naam van de hacker is ons wel bekend, hij heeft een jaar geleden ook onze voorpagina gehacked."

"Hoewel we niet kunnen zien waar het vandaan komt nu, worden we hier niet bang van, ik denk eigenlijk eerder dat het een grap is, een rare stunt van iemand."

De pagina staat op een gedeelte van de server van Hersenscheet waar de eigenaren naar eigen zeggen niet bij konden komen.

Een deel van de tekst verdween in de loop van de dag al. Rond twee uur 's middags was alles weer normaal.