LONDEN - De vader uit Schotland die voor de grap zijn 5-jarige zoontje te koop had aangeboden op het internet heeft de advertentie van verwijderd. Hij moest zich tegenover de politie verantwoorden.

De 33-jarige vader, Alex Wilson, was de advertentie al bijna vergeten, aldus Webwereld. De 33-jarige vader plaatste de advertentie al twee jaar geleden op het internet om zijn inmiddels zeven jaar oude zoontje Liam te plagen. Maar nu werd hij er opnieuw mee geconfronteerd. De Schotse politie had namelijk een tip gekregen dat Wilson betrokken zou zijn bij kinderslavernij.

Een Canadese vrouw was de advertentie tegengekomen op een website, zo meldde het Britse dagblad The Times vrijdag. Op de site werden fietsen en kinderwagens verkocht. De vrouw besloot de politie in te lichten.

'Goed in stofzuigen'

'Hyperactief kind te koop, goed in stofzuigen, niet goed in afwassen omdat hij te klein is', luidde de tekst van de advertentie. De vader garandeerde verder dat zijn zoontje vervelend was en vroeg een bedrag van 8 euro voor het kind.