AMSTERDAM - Bijna de helft van alle e-mailberichten is spam, zo meldt de Telegraaf. De meeste ongevraagde berichten komen binnen op donderdag. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse internetprovider BT Openworld.

BT hield meer dan 25 miljoen e-mailtjes in de gaten gedurende een paar weken. Hiervan waren bijna 11 miljoen berichten spam. Dit betekent een gemiddelde van 41 procent. Op donderdag wordt de meeste spam verstuurd, meer dan vier miljoen ongevraagde e-mailtjes. Op zondag wordt procentueel de meeste spam verstuurd. Maar liefst 51 procent van alle berichten was op zondag ongevraagd.

"Het spamprobleem is algemeen bekend. Maar dat de 50 procentgrens genaderd wordt is verbazingwekkend." Aldus BT Openworld-directeur Ducan Ingram.

Wat is spam?

Spam is e-mail afkomstig van (meestal obscure) bedrijven en heeft als hoofdkenmerk dat de ontvanger er niet om heeft gevraagd. Het gaat hier dus meestal om reclame. Ongevraagde Bulk e-mail is hetzelfde, behalve dat men niet probeert om iets te verkopen.

Spam mailings worden vaak naar duizenden e-mailadressen tegelijk verstuurd. Internet providers houden elkaar op de hoogte van wie spam verstuurt, en filteren het merendeel van deze zogenaamde bulk e-mail. De spammers zijn echter zeer vindingrijk en verzinnen iedere keer weer nieuwe manieren om hun reclame toch te verspreiden.

/LINK
Meer informatie over spam