DEN HAAG - Prins Willem-Alexander opent op 14 mei een site voor WAO'ers. De openingshandeling vindt plaats in het museum voor communicatie in Den Haag.

Op de site is onder meer informatie te vinden over mensen die weer aan het werk zijn gegaan, kunnen WAO'ers vragen stellen en via een forum met elkaar van gedachten wisselen. Dat liet initiatiefnemer 'platform internet van alledag' donderdag weten.

Mensen centraal

De site moet vooral over mensen gaan en zo min mogelijk over regels, stelt het platform. De redactie is in handen van (ex)-WAO'ers. Op de website staan portretten van mensen die inmiddels weer aan het werk zijn. Twintig van deze portretten komen ook aan bod in het televisieprogramma Lunch tv op Nederland 2 (12.30 tot 13.35 uur). De eerste zijn deze maand al te zien.

Stimuleren

De kroonprins is voorzitter van het platform, dat het gebruik van internet wil stimuleren voor zoveel mogelijk groepen in de samenleving. Mede-initiatiefnemer van de website is Curealisme Productions. De website is vooral bedoeld voor mensen die iets met de WAO te maken hebben, zoals mensen die ziek zijn, mensen die al in de WAO zitten of werkgevers.